Turist i egen region

Så heldige vi er som får bo i en region hvor turistene kommer langveis fra for å oppleve. Sommeren i


Lise Hansen, 
daglig leder Visit Narvik

Narvikregionen er magisk med midnattsolen, naturen og opplevelsene som omgir oss.

Det er ikke langt mellom opplevelsene her og dagene kan lett fylles med kontraster som vi har fra innland, fjord og fjell.
Vi anbefaler å være turist i egen region i sommer, ta med familie og venner og opplev hvorfor en strøm av turister kommer til regionen vår.
Kanskje blir du overrasket over hvor mye man faktisk kan gjøre her ? Fortell det gjerne videre.

De gode opplevelsene spres gjennom sosiale medier og vi håper dere hjelper oss i sommer å markedsføre vår region med tags #Visitnarvik #Visitnorway @northernnorway på instagram, twitter og Facebook.

I sommer har jeg planlagt flere fjellturer i hele regionen, og regner med flere kvelder avsluttes i Narvikfjellet med verdens beste utsikt!

Ha en fantastisk sommer!

Lise
 

Opplev Ofotbanen og Rallarveien 


Foto: Lise Hansen

Utflukten starter på Narvik stasjon, hvor du vil bli møtt av en lokal kjentmann, før vi går om bord på toget for en 30 minutters lang togtur

der toget slunger seg gjennom bratte fjell med utsikt over den vakre Rombaksfjorden. Vandre langs den historiske Rallarveien og storslåtte naturopplevelser venter deg mens du vandrer i rallerens fotspor. Rallarveien er den gamle anleggsveien som ble benyttet da rallaren bygde Ofotbanen før 1900. Vegetasjonen er frodig, og fossefallene er spektakulære. Rallarveien ender opp i idylliske Rombaksbotn, hvor det under rallartiden vokste opp en liten landsby. Dette er turen som passer både til ung og gammel, som familieutflukt eller som en rekreasjonsutflukt i det fri. I sommer tilbyr vi denne turen hver fredag i perioden 26. juni til 2.september.
For mer informasjon se Visit Narvik hvor turen kan bookes!
 

Foldvik Marked og Kystkulturfestival

Foldvik Marked og Kystkulturfestival er Nord-Norges største kystkulturarrangement. Et årlig Marked der historie og kultur lever gjennom mat, god stemning, demonstrasjoner av gammelt håndverk, båter, konkurranser, underholdning, musikk og aktiviteter for alle aldre. I år har de trekkplaster som Idolvinner Ingvar Olsen fra Tromsø, Idoldeltaker Steffen Jakobsen og ikke minst Øivind Elgenes, bedre kjent som Elg i Dance With a Stranger. Markedet går av stabelen som vanlig tredje helga i august, 19-21. august. For mer informasjon og utfyllende program, klikk her. 

 


Foto: Vinterfestuka

Folkefest i Rombaksbotn – Svarta Bjørn-marsjen

Svarta Bjørn marsjen går på rallarens gamle anleggsveier fra den gang Ofotbanen ble bygd. I spektakulære omgivelser finner du historiske minner samtidig som verdens mest moderne tog ruller på jernbanen. Målområdet er i Rombaksbotn, og her arrangeres en folkefest med musikk, leker for barn, verdensmesterskap i malmklumpstøting og andre aktiviteter. Røde kors vil ha salg av mat og drikke og det vil være boder med salg av andre produkter. Ta med hele familien og alle dine venner til en fantastisk dag, lørdag den 25. juni 2016. Priser og utfyllende program, klikk her.
 

Márkomeannu


Foto: Lise Hansen

Etter snart 17 år med festival, har den samiske festivalen sjarmert mang en festivalgjest. Festivalen arrangeres på Gállogieddi 28 juli-31 juli, 8 mil fra Narvik mot Evenes. Márkomeannu tilbyr kultur fra hele Sápmi, og med brett mangfold, her skal det være noe for alle. Vil du se hva som rører seg i Sápmi ? Da må du ta turen! Eller kanskje du vil lære mer om den samiske kulturen? Ja, da er Márkomeannu plassen for deg. Festivalen kan skilte med et svært bra sceneprogram i tillegg kan publikum boltre seg med fotoutstilling, bestillingsverk, klovnekurs for barn, drømmetydning, lynkurs i joik, turmarsj og motbakkeløp, samisk salmesang, kurs i cross-dressing og samtaler rundt bålet. For mer informasjon og program, klikk her. 
 

Det 4.Hjørnet

I Narvik`s nye praktbygg ligger det nye turistkontoret sammen med biblioteket, Punktum kafe og Krigsmuseet.

Det 4.hjørnet er blitt et opplevelsessenter for både voksne og barn og vi anbefaler å besøke de forskjellige avdelingene i sommer.

Har du husket sommerlitteraturen ? Om ikke bør du ta et besøk i biblioteket som har et mangfold av den nyeste litteraturen.
Kombiner gjerne besøket med en tur innom Punktum kafe som serverer de lekreste kaker, varm-mat, baguetter og selvfølgelig er isen klar for sommergjestene.

7.Juli åpner Røde Kors Krigsmuseum i det 4.hjørnet med sin nye utstilling på ca.1600m2. Krigsmuseets utstillinger en unik kunnskapsbase som sammen med Narviksenterets forsknings- og formidlingskompetanse innen menneskerettigheter, krig og konflikt er med å tilføre prosjektet en ytterligere dimensjon. Her vil du oppleve et helt nytt og moderne museum med digital formidling i tillegg til gjenstander fra krigen.

Utenfor det 4.Hjørnet er en flott og moderne lekeplass og vi anbefaler å ta med både store og små til hjertet av Narvik sentrum.

Husk å besøk de blide jentene i turistkontoret for en prat om hva man kan finne på i Narvikregionen!

 

Nærkontakt med villmarkslivet


Foto: Tommy Simonsen

Arctic Wildlife Center - verdens nordligste dyrepark.
Møt ulv, brunbjørn, gaupe, jerv, elg og andre dyr fra den arktiske fauna. Polar Park ligger vakkert til i Salangsdalen i Bardu kommune, 72 km nord for Narvik. 
Du kan enkelt bruke en hel dag å nyte opplevelsene som ligger på rekke og rad i Polar Park, du kan spasere rundt i parken i tillegg til å møte sosialiserte ulver i innhegningen.
Ta med familien og la barna prøve Zip-Line, lære om dyrene og husk å avlegg et besøk i restauranten.

Husk å ta med kamera for å fange de gode opplevelsene!
 

Stetinden

Sett lenge på det? Beskuet det fra avstand og tenkt på det ?


Foto: Rune Dahl

- Gjør det!!!
Bestig Stetind - Norges Nasjonalfjell  
med en internasjonal sertifisert IFMGA Fjellguide.

Ingenting kan måle seg med å klatre opp Norges Nasjonalfjell!
Stetind, med sine 1391 moh, kan med god grunn kalle seg for Norges Nasjonalfjell. Det er det mest unike og og vakre fjellet i Norge, selv med områder som er relativt bratt og utfordrende for å kunne bestige fjellet, er du trygg hele veien opp med en sertifisert IFMGA fjellguide.
I sommer, i perioden Juli til September, arrangeres det daglige klatreturer opp på Stetind med sertifisert fjellguide. 
Klatreturen varer ca 10-14 timer fra bunnen av fjellet. Det tar ca 3 timer opp til Halls presummit hvor vi forbinder tauene og derfra ca 2 timer opp til toppen og samme tid ned. Dette gir oss en gjennomsnittlig tid på våre turer på ca 11 timer. Men det er ikke noe stress, vi sørger for å nyte dagen og turen.

Opplevelsen kan bestilles på epost til Magnus Strand, Magnus@narvikguides.no
 

Millionfisken – 10års jubileum 2016


Foto: Marielle Eriksen

 

Millionfisken arrangeres første uken i juli, 30. juni – 3. juli 2016. Millionfisken er en fiskekonkurranse med en total premiepott på over 1 million kroner. Men dette er ikke bare en konkurranse, det legges også til rette for et rikt kulturelt tilbud der fastboende, besøkende og barn og ungdom kan oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister, utstillere, salgsboder, folkeliv, underholdning og bevertning i et maritimt miljø. Millionfisken er en folkefest hvor tilreisende kommer for å oppleve den gode stemningen, og i år frister millionfisken med artister som Smokie og Manfred Mann’s earth band.
 

Verdens beste utsikt


Foto: Lise Hansen

Gondolbanen i Narvikfjellet tar deg opp til Fjellheisrestauranten som ligger 656 meter over havet. Derfra har du panoramautsikt over Ofotfjorden og mot flere andre våre kjente fjellmassiver i regionen. Ved avstigning av Gondolen kan du gå rett inn i Fjellheisrestauranten, som ligger perfekt til for å nyte synet utover Ofotfjorden. Restauranten er ny-renovert  og serverer enkle retter og drikke samt at den har bar med alle rettigheter. Narvikfjellet er også et perfekt turområde enten du vil gå til Linken, tredjetoppen eller til fjellheisrestauranten – avslutt turen med forsfriskninger i restauranten for en perfekt sommerdag!

Åpningstider
17. juni - 24.juli hver dag fra kl 13.00 – 01.00
25.juli -28.august hver dag fra kl 13:00 - 20:00
 

 

16.6 2016 13:47