Til Foldvik: Til helga er det duket for et nytt Foldvik-arrangement.

Sommer i Narvikregionen

Reklame: Her er noen av tipsene som du kan gjøre i Narvikregionen i august.

Reiselivet i Narvikregionen har i sommer opplevd en oppsving uten like i besøk av turister. I 2015 jublet vi over all time high og nye rekorder som er slått ned i støvlene i år!
Reiselysten til Norge og Nord-Norge har vært formidabel, og mange fornøyde turister har tatt veien til turistkontoret for å få hjelp til hva man kan gjøre i regionen.
Vi er svært stolte av å ha så mange aktiviteter og opplevelser i vår region, og folk har klatret på Stetind, vandret på Rallarveien, besøkt Polar Park og sett på midnattsolen fra Fjellheisrestauranten måpende over hvor fantastisk fint det er her.
Vi håper trenden fortsetter og vi skal jobbe hardt mot å markedsføre Narvikregionen til inn og utland fremover.
Sommeren er ikke over enda, men vi i Visit Narvik er langt inne i vinteren allerede og planlegger visningsturer, kampanjer og charterfly fra Storbritania for kommende vinter.

Nå går vi mot en av de fineste tidene i nord, og vi håper høsten med sine spreke farger og klare luft vil lokke deg ut i naturen.
Vårt tips er å nyte den fine høsten som er i anmarsj til det fulle. Fjellet lokker og naturen forandrer seg for hver dag som vi går mot vinter.

Se også opp mot himmelen på septemberkveldene så er du kanskje heldig å får en forsmak av nordlyssesongen vi går inn i!

Ha en strålende høst!

Lise Janita Hansen
Daglig Leder
Visit Narvik

 

Fiskehallen

Turistene elsker Fiskehallen, legg din neste middag hit!
I sommer har turistene gått mann av huse for å besøke fiskehallen i Narvik, både for å se og smake!
Flere journalister som har besøkt oss kan fortelle at vi har den fineste fiskehallen i Nord og det mangler ikke positive tilbakemeldinger på rettene som serveres.
I Torghallen finner du ferske og sunne retter, rett fra havet - mandag – fredag.
En favoritt hos oss i Visit Narvik til lunch er ferske fiskekaker.

Det er alltid sesong for sjømat, og på fiskehallen er du garantert fangst!

 

Krigsmuseum

Har du enda ikke besøkt Krigsmuseet i Det 4.Hjørnet er det på tide.
Narvik Krigsmuseum er et moderne og nytt krigsmuseum med arkitektoniske og interaktive opplevelser, der Nord-Norges krigshistorie er samlet under ett tak. 7. juli i år åpnet Krigsmuseet i helt nye lokaler midt på Narvik torg, i Det 4. Hjørnet.

Den spennende krigshistorien fra andre verdenskrig kan du nå gjenoppleve på Krigsmuseet i Narvik, som fremstår i helt ny og moderne drakt i det nye Narviksenteret. Med hele 1600 kvadratmeter fordelt over tre etasjer, er det ikke bare slaget om Narvik som er i fokus, men en helhetlig framstilling av krigshistorien i Nord-Norge, i tillegg har mye annen krigshistorie fra nordområdene også fått plass i museet.

Utstillingene tar utgangspunkt i det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940, og de påfølgende fem årene med krig og okkupasjon. Utstillingene har også en del som tar for seg universelle spørsmål knyttet til krig, konflikt og menneskerettigheter. Det er utstilt en rekke historiske gjenstander fra andre verdenskrig

Åpningstider
Mandag – fredag: 10.00 – 20.00
Lørdag: 10.00 – 18.00
Søndag: 12.00 – 18.00

 

Foldvik marked og kystkulturfestival


(Foto: Rune Jensen)

Når du kjenner lukten av tjære, sjø og nydelig grillmat, da er du kommet rett.
Slenger du da også på et yrende folkeliv, og gode musikkopplevelser med blant andre Idolvinner Ingvar Olsen, Steffen Jakobsen og Øyvind Elgesen (Elg), ja da er det vel ingen tvil;
Her er det virkelig mye å glede seg til, for hele familien.
For 27. året arrangeres et marked i kystkulturens tegn, da kan man trygt kalle det en tradisjon, og tradisjon tro, er det nest siste helgen i august den går av stabelen.

Vi er imponert over hva Gratangen Kystlag, de frivillige har skapt på bryggen i Foldvik.

 

Isogaisa

I disse dager er det Isogaisa festival
Isogaisa er en rusfri festival med fokus på urfolkskulturer og det spirituelle. På Isogaisa er det seminarer, workshops, kurs, foredrag, utstillinger og ikke minst musikk og underholdning. Arrangementet foregår i og rundt Fjellkysten i Lavangen, en stille og idyllisk fjord i Sør-Troms
På Isogaisa er alle mennesker fra alle samfunnslag hjertelig velkomne. Og ikke minst fra alle verdenshjørner. Noen vil se på, noen vil oppleve, og noen vil skape. Men i neste øyeblikk er det helt omvendt. Tilskueren bytter rolle og former sin egen Isogaisa, eller de mest iherdige ildsjelene kan plutselig lene seg tilbake og bare nyte.

Kom og opplev samisk urkraft.
Mer info og program se: isogaisa.org

18.8 2016 16:06